Evdeki fırınınızdan maksimum verim almanızı sağlayacak 12 yemek tarifi


Mutfakta kullanmaya en çok alıştığımız elektronik aletlerin başında gelen fırına hak ettiği değeri vermek için hemen aşağıda sizi bekleyen fırın yemeklerini mutlaka denemelisiniz.

Ev tipi fırınlarda kolayca pişen, nar gibi kızaran ve kıvamını bulan bu fırın tarifleri sayesinde kendinizi bir anda mutfağınızın şefi gibi hissedebilir, “Bugüne dek bu tarifleri neden hiç denememişim” diye düşünebilirsiniz. Günümüzde fanlı pişirme, buhar destekli sistemler ve hassas sıcaklık ayarları gibi özelliklere de sahip fırınlar sayesinde bu yemekleri sadece kısa sürede yapmayacak, aynı zamanda kolayca restoran kalitesinde yemekler hazırlamanın tadını doya doya çıkarabileceksiniz.

Nar gibi kızaran tavuklardan dışı çıtır içi yumuşacık sebzelere kadar, fırının sağladığı dengeli ısı dağılımı sayesinde kıvamını tam bulan yemekler hemen aşağıda sizi bekliyor. Evdeki fırınınızı gerçekten tanımanın zamanı geldi!

  • Soslu tavuk kanatları tarifi
AD 4nXfqaGOZ4Z2wb LVDQAEi5pqmZMZdxMxmyct AFMyOA3F08P8BiHsVjl6cSxazu 5uukq9LY Hb3R9 Hj2hLUYNiv0q6PLXDHZ95 SgEvzfhyeGS2gGx2hdFYpGgRnshsZUeNDk0 l8Ccljvvt2 cuY?key=

Malzemeler:

  • 1 paket tavuk kanat
  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Fırında nar gibi kızaran tavuk kanatlar hazırlıyoruz, adeta mangalda pişirmiş gibi bir lezzet yakalıyoruz. Nasıl mı? Detayları hemen aktaralım…

Nasıl Yapılır?

Bir kapta yoğurt, biber salçası, ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tüm baharatları karıştırın. İçine tavuk kanatlarını ekleyip her yerlerini soslandırın. Güzelce harmanlanan tavuk kanatlarını buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Kanatları fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. 200 derecede önceden ısıtmaya başladığınız fırında kızarana dek 35-40 dakika pişirin. Ellerinize sağlık.

  • Fırında tavuk baget tarifi
AD 4nXfcmz8bOQvzXvH61PvQ98Tzx4flxgkx0zKV207BUSJJ0auZwhPHOtT3gofu1oVUxT8ewvBGhv9KL1UkIuM vERibUTFyWSbocXcBA7YQdz2lhVVieO8oQMZ8cGDsOoeB1YNcdArF16m 4MPO61TpHY?key=

Malzemeler:

  • 9 adet tavuk baget
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet soğan (iri doğranmış)
  • 1 adet patates (küp küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (orta irilikte doğranmış)
  • 2-3 dal kıyılmış maydanoz (servisi için)

Tavuk kanat değil de tavuk baget sevenlerdenseniz sizi de hemen bu tarife doğru alabiliriz. Yine fırın sayesinde nar gibi kızaracak bu baget tarifini bir kez deneyince sık sık yapmak isteyeceksiniz.

Nasıl Yapılır?

Bir kasede zeytinyağı, kekik, pul biber, toz kırmızı biber, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp tavukları içine ekleyin ve harmanlayın. Sebzeleri de ekleyip harmanlayın. Her yeri soslanan sebze ve tavukları fırın kabına alıp 190 derecede önceden ısıtmaya başladığınız fırında 1 saat kadar pişirin. Ellerinize sağlık.

  • Kıymalı Belen tava tarifi
AD 4nXcHJCK uAe9Zqg ZmSAO3OfPUWD20ApluDsnkfmhQMtPVVRNoWTNlCRGdl6BbSt EPmEz3RD8Wnv60u7Io06XaCQp1Y6hlYPB8628T 6nMaMCVregzZf Yg326V5467yZ34bdUHLASrwAkHZKVpBA?key=

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet domates (dilimlenmiş)
  • 3-4 adet sivri biber
  • 50 gram tereyağı

Sadece tavukları değil kırmızı et ve kıyma yemeklerini de fırın sayesinde kolayca yapabilirsiniz. Hatay Belen’nin meşhur Belen tavasından ilhamla hazırlanan bu kolay tarif gibi.

Nasıl Yapılır?

Soğan ve biberleri doğrayın. Üzeri için gerekli domates, biber ve tereyağı hariç, kalan tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp güzelce yoğurun. Hazırladığınız harcı fırın kabına yayın. Üzerine de domates ve biber dilimleri ile küçük parçalar halinde yağı koyun. 180 derecedeki fırında 35-40 dakika kontrollü pişirin. Ellerinize sağlık.

  • Fırında sebzeli köfte tarifi
AD 4nXcj766HrSEQqZD PgVTVx 7sM9OgOmqqWxQdLkTQ0 doi5Sorq9vN0zZ URszhwt8bYB1Q61uEwdUCvOZbuJEbMpLT3VgPgboNVNfidoXS7do7MyNkhmQZCTrCFi5bOR1ugXpmlZ N9MfzZuI1LPnU?key=

Malzemeler:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karbonat

Sebzeler için:

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet büyük boy kabak
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
  • 1 çay kaşığı tuz

Bu tarifte köfteler de sebzeler de fazşla yağ kullanmadan fırında usul usul piştiği için çok hafif oluyor. “Akşama ne pişirsem?” diye düşünenler için şahane bir alternatife dönüşüyor.

Nasıl Yapılır?

Bir karıştırma kabına köfte malzemelerini aktarıp güzelce yoğurun ve köfte harcını hazırlayın. Ardından harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve hazırladığınız köfteleri buzdolabında dinlendirin. Patlıcan ve kabağı alacalı olacak şekilde soyup halka halka doğrayın. Biberleri de irice doğrayıp tüm sebzeleri bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatları ekleyip harmanlayın. Sosladığınız sebzeleri fırın tepsisine aktarıp 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Bir kasede de salçaları, sıcak suyu, yağı ve tuzu karıştırıp sosunuzu hazırlayın. Fırın kabına bu kez sebzeleri ve köfteleri dizin. Hazırladığınız sosu da üzerine gezdirip bu kez 190 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirin. Ellerinize sağlık.

AD 4nXdLEneK7MwD3WceSWk4fO4H v387oMQ6Ks8EeNtEc4ANW3q9VOJ PeZ90UZAkIdZooRDTqQh8bvn cA3CMcL8LICJUAd7m1Uh1DJv7AVZvBwPW8 3TYZP HRQrKM9Xp RpDqK0t K94Gi0c 3zYJNg?key=

Malzemeler:

  • 5 adet kabak(ince halkalar halinde dilimlenmiş)
  • 4 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 demet dereotu(kıyılmış)
  • 1/2 demet taze nane(kıyılmış)
  • 4 yemek kaşığı mozzarella peyniri(rendelenmiş) (üzeri için)

Hafif, doyurucu, farklı ve nefis bir sebze yemeği hazırlamak isterseniz kabakları hemen ince ince dilimlemeye başlayın, fırını çalıştırın. İşin büyük kısmı fırında yine.

Nasıl Yapılır?

Yumurta, un, nişasta, tuz, kabartma tozu, sarımsak tozu ve pul biberi bir kaseye alıp güzelce karıştırın. Zeytinyağı, nane ve dereotunu da ilave edip yeniden karıştırın. İnce ince dilimlediğiniz kabakları bu karışıma bulayıp tabanına yağlı kağıt serili kaba alın ve üzerini düzleyip boşluk kalmaması için kalıbı tezgaha birkaç kez vurun. Üzerine arzuya göre peynir serpiştirip 180 derecede ısıttığınız fırında 50 dakika kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun.

  • Fırında etli bezelye yemeği tarifi
AD 4nXf4M5QHH6YhP3wfCK7EC9orWuwsvb 1SsyIGIw3EUvHBuZeV5pZ8A JHZ7nDn8mKGStm 7geNayBDQQOQuK9Z1meE0hevQFLwTc4qXjK JYnD juBvRdfH38t1UoV1bXRxJWQG pSizkt4eyVUQmQ?key=

Malzemeler:

  • 300 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 su bardağı bezelye
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bu tarifte de mevsimin en lezzetlilerinden bezelye, etle bir araya geliyor. Hem etli hem de sebzeli dengeli bir yemek hazırlamak için ideal seçeneklerden oluyor. Kıvamını ise yine fırın sayesinde buluyor.

Nasıl Yapılır?

Etleri düdüklü tencerede haşlayın, ayrı bir tencerede soğan kavurun, salçayı da üzerine ekleyip kavurmaya devam edin, küp küp doğradığınız patates ve havuçları da ekleyip kavurun, üzerine haşladığınız etleri ekleyip karıştırın. Son olarak üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın. Patatesler yumuşayınca yemeği ocaktan alıp güveç kaplarına pay edin ve önceden ısıtmaya başladığınız 180 derecedeki fırında 10-15 dakika pişirin. Ellerinize sağlık.

  • Fırında kaşarlı mantar sote tarifi
AD 4nXdo0uoGW2k7HEONMcgvE18EDE7TzKauk6Q9gGtGI4isWXMWebUVgoNF6MT3xWQdCyijMomtp0R0KNiJ ugY2G7eJZdxEI5f1mn6A7SOhAfgkjZySdNJQVDj6oIsiFz6jpdZi8NHXm2 V3HnvZAMLzk?key=

Malzemeler:

  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 400 gram mantar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hem doyurucu hem de besleyici bir yemek arayışındaysanız evinizdeki malzemelere göre içerğini çeşitlendirebileceğiniz, fırın sayesinde üzeri nar gibi kızaran bu lezzeti deneyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Soğan ve biberleri yağ ilavesiyle kavurmaya başlayın. Üzerine mantarları da ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye dek kavurun. Ardından karışımı bir fırın kabına aktarın, üzerine de rendelenmiş kaşar peynirleri serpiştirip 180 derecedeki fırında peynirler eriyene dek pişirin. Ellerinize sağlık.

AD 4nXe2pPbuq9F0sQgaPrjMBx4GtyqTl4dxoG QZ5Tap 6v tEo F95hvTHB3pmSaMBPuP Izws401t3ixUBkim88F3FoUy6nyu3z1Hpxzjk6sdHEW0YvZrzzNM8gnWBr5bQv7c0Njyh6GtdvW2N3tpogg?key=

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma (kuzu ve dana karışık)
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak

Genelde dışarıdan hazır olarak almaya alışık olduğunuz lezzetlerden Adana dürümü fırın sayesinde evde kolayca hazırlamaya ne dersiniz?

Nasıl Yapılır?

Kapya biberi bıçakla incecik doğrayın ya da robottan geçirin. Ardından tüm malzemeleri bir karıştırma kabına aktarıp güzelce yoğurun. Yaklaşık 10 dakika yoğurup malzemelerin özdeşleşmesini sağladıktan sonra kıymayı eşit parçalara bölüp elinizi hafifçe ıslatarak çöp şişlere geçirin. 1 saat buzdolabında bu şekilde dinlendirin. Ardından şişleri fırın tepsisine alıp fırının en yüksek ayarında ızgara bölümünde 15-20 dakika pişirin. Yanına dilerseniz jülyen kesip tuzla ovduğunuz soğanlar ve sumak ile bir karışım hazırlayabilirsiniz. Ellerinize sağlık.

AD 4nXd0uIGxG0 apsn8SFXUZzNhi3pCgP6sRZiTjSMGIPxe ygkFFvf Ggt0bFLl2mCh aUYLHB1EeTWXxiNIUok7n8mPu Ndxx42vJPM87byRPJANdZHeIYsfHo8F6QWoy E5UCmT0ls7T4LUa4YQE c?key=

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Püresi için:

  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Üzerine eklenen rendelenmiş kaşar peyniri fırında nar gibi kızarınca mükemmel bir görüntüye ulaşan, püresiyle, sebzesiyle, kuşbaşı etiyle dengeli ve çok doyurucu bir yemeğe dönüşen bu lezzetle tanışmayan kalmasın.

Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı şekilde soyup halka halka doğrayın, fırın tepsisine fizip yağlayın ve 180 derecede 25 dakika pişirin. Etleri tencerede kavurun. Suyunu salıp çekince üzerine yağ ve küp küp doğradığınız soğanları da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Salça, su ve baharatları da ekleyip etler yumuşayana dek pişirin. Patatesleri küp küp doğrayıp bir tencerede haşlayın. Haşlanan patatesleri süt, yağ ve baharat ilavesiyle püre haline getirin. Bir fırın kabına önce patlıcanları, sonra et soteyi en sonda püreyi yayın. Üzerine de kaşar peyniri rendesi serpiştirip fırına verin. 180 derecede peynirler eriyene dek pişirip sıcak olarak servis edebilirsiniz. Ellerinize sağlık.

AD 4nXeIiHAlLMlGCK5DKX0XzEZ60ge in9lXKgPnRJBuULBgn5Z1BO3Wht0s bXZtzvkhRUJeCB8BKU 1oMqwKgvAOduPIrANXZ yioWqPuangVOpeFHvCwWK0IhsZ ZMsSYhnyAHKP8r23HyaAvaghg7g?key=

Malzemeler:

  • 500 gr. tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)

Krep için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam toz biber
  • 50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Porsiyonluk lezzetler hazırlamak ve kolayca servis etmek isterseniz bu tarifte tam size göre demektir.

Nasıl Yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğanları bir tencerede yağ ilavesiyle kavurmaya başlayın. Üzerine küp küp doğradığınız tavuk etlerini de ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuklar suyunu salıp çekince içine baharatlarını da ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Krep malzemelerinin hepsini bir karıştırma kabına alıp güzelce karıştırın. Bir tavayı yağlayıp krep harcından bir kepçe üzerine aktarın ve arkalı önlü pişirin. Tüm krep harcı bitene kadar aynı işleme devam edin. Beşamel sos için de bir tencerede yağı eritip üzerine un ekleyin ve kavurun. Unun kokusu çıkınca üzerine sütü ekleyip hızlı hızlı karıştırın ve kıvam almasını sağlayın. Sosunuz kıvam alınca içine tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın ve sosu ocaktan alın. Bir tabağa kreplerden birini yayın. Ortasına beşamel sostan bir kaşık sürüp üzerine tavuklu harçtan ilave edin ve krebi yanlarından güzelce kapatın. Bir borcamı hafifçe yağlayıp içine tavuklu kreplerinizi dizin. Üzerine yeniden beşamel sostan sürün. Kaşar peynirlerini de serpiştirdikten sonra önceden ısıtmaya başladığınız 180 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ellerinize sağlık.

AD 4nXfyCSogiw7SItZQRBjOMia7aKGAF5IXojFYTHdaBBvUnJc4RS1Aot1aTUcN5b98zoz87nMa1SGAUtP0b2AmwiWGdbmnX7wliPp4BpFpaSKMnUX6wm5 tC7Jg5DKxh3dkwgJRxFH8qOQulcNtVE1F5M?key=

Malzemeler:

  • 1/2 paket penne makarna
  • 1 adet küçük boy kalıp beyaz peynir
  • 5-6 yaprak fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 8-9 adet çeri domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı baharat çeşnisi

Kıvamını fırın sayesinde bulan bir makarna karşınızda şimdi de. Bir kez deneyince neden viral olduğunu hemen anlayacaksınız. Öyle lezzetli ki…

Nasıl Yapılır?

Makarna hariç tüm malzemeleri fırın kabına aktarıp fırında pişmeye bırakın. O pişerken makarnayı haşlayıp süzün. Fırında pişen peynirli karışıma makarnaları ekleyin ve güzelce karıştırın. Ellerinize sağlık.

  • Karamelli fırın sütlaç tarifi
AD 4nXcIx9Y5c7ALOP eEXDShJ1hlTTPuWl P2 FOlDQ7ZcNEGzUdvnlvwwl06diGHxHUJvXlDtEB4T3sLAa2ZUFJ0NE6ugkFAF68Mj W FHglpY2iLsOBhOqHsI1jRdwBjjCFa7kq j8yXjzD Il0kEtnU?key=

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su

“Tatlısız olmaz” diyenler için mükemmel bir tarifle listemizi sonlandırıyoruz. Fırına teşekkür etmek için başlı başına bir sebep o. İyi ki var!

Nasıl Yapılır?

Pirinçleri 2 su bardağı kadar suyla haşlanmaya bırakın. Ayrı bir tencereye de şekeri alıp kaşık değdirmeden eritmeye başlayın. Eriyen şekerin üzerine sütü ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Karışım kaynamaya başlayınca içine haşlanan pirinçleri de ilave edin. Tekrar kaynamaya başlayınca nişastalı su karışımını ekleyip sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Sütlacı güveçlere paylaştırıp bir fırın tepsisine dizin. Tepsiye bir kasenin içinde de su yerleştirin ve fırının ızgara ayarında 30-35 dakika üzeri yanana dek pişirin. Ellerinize sağlık.



Haber Kaynak Linki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir